August 2, 2019

Nye Sydvaranger Lærlinger

I Sydvaranger ønsker vi å være med på å bygge opp lokal kunnskap og erfaring, og vi har en målsetting om at ca. 10% av selskapets ansatte skal bestå av lærlinger.
Les mer
August 1, 2019

Sydvaranger oppfordrer befolkningen om å ikke oppholde seg innenfor selskapets driftsområder

Sydvaranger oppfordrer innbyggerne i Sør-Varanger om å ikke oppholde seg innenfor Selskapets driftsområder; - Vi ønsker ikke at noen skal bli skadet, sier administrasjonen.
Les mer
July 9, 2019

Vil DU være en del av vårt dyktige og engasjerte team?

Sydvaranger er inne i en vekstperiode med økende rekruttering, og vil ved full drift ha ca. 80 forskjellige yrker/stillingstyper innenfor organisasjonen.
Les mer
March 19, 2019

Sydvaranger får driftskonsesjon som muliggjør oppstart - har nå alle tillatelser på plass

Sydvaranger mottok 19. mars driftskonsesjon fra Nærings- og Fiskeridepartementet (NFD). Konsesjonen gir den forutsigbarhet som er en forutsetning for oppstart av en langsiktig og bærekraftig drift.
Les mer
March 19, 2019

Svar på noen vanlige spørsmål om Sydvarangers sjødeponi i Bøkfjorden

Sydvarangers sjødeponi er blitt forsket på i mange tiår, også da staten var eiere før 1997. Både før og etter oppstart i 2009 ble det gjennomført ytterligere forskning. I 2014 ble det utført viktig forskning på blant annet fiskevandringsmønstre og bunnfauna. Kjemikaliene Sydvaranger bruker er i flere rapporter dokumentert ufarlig. Også etter konkursen, i 2018, har ny kunnskap blitt innhentet av Fylkesmannen og NIVA som bekrefter tidligere funn.
Les mer
January 24, 2019

Sydvaranger - vedtak om tildeling av driftskonsesjon

Sydvaranger Eiendom AS mottok 23. januar 2019 driftskonsesjon med vilkår fra Direktoratet for Mineralforvaltning (DMF). Vedtaket er i stor grad samsvarende med varselet om vedtak av 5. november 2018. Enkelte vurderinger og begrunnelser er endret. Sydvaranger og våre rådgivere vil i løpet av de neste dager studere vedtaket nærmere med sikte på å klarlegge de begrensninger og konsekvenser vedtaket innebærer. Det er overveiende sannsynlig at Sydvaranger vil måtte klage til Næringsdepartementet.
Les mer
October 31, 2018

Ny partner for Sydvaranger – et viktig skritt mot gjenåpning av gruven.

Sydvaranger AS har inngått en avtale med Orion Mine Finance om utviklingen av Sydvarangers jernmalmressurs. Sydvaranger har som mål å gjenoppta driften i 2019. Avtalen forutsetter at en driftskonsesjon med tilfredsstillende vilkår kommer på plass i løpet av kort tid, samt at Orions investeringskomite gir sin endelige tilslutning til investeringen.
Les mer
June 8, 2018

Vi jobber videre!

Vi syns det er veldig positivt at et stort flertall i kommunestyret 23. mai stilte seg helhjertet bak videre gruvedrift i Kirkenes. Nå skal Direktoratet for Mineralforvaltning behandle søknaden. Sydvaranger vil med mer enn 400 arbeidsplasser skape grobunn også for andre industriforetak i kommunen. En av de aller viktigste elementene som skal til for å sikre oppstart, er forutsigbarhet og langsiktighet fra forvaltningens side.
Les mer
August 31, 2017

Historiske prøver kan gi Sydvaranger en ny fremtid

Sydvaranger AS har studert og analysert gamle borekjerner for å lage en ny og mer effektiv modell for utvinning av jernmalm.
Les mer
September 6, 2016

Sydvaranger Ramps-up Plans to Test the Mine Equipment and Production Line, Signals a New Chapter in Care and Maintenance Activities

Sydvaranger AS (“Sydvaranger”) is pleased to announce plans to ramp-up its care and maintenance activities during the next months to include atest program for running mining, rail and production line equipment. The program will stretch the activities across the Bjørnevatn and Kirkenes sites and simulate a short period of production operations.
Les mer

Presentasjoner

EU presentasjon

Mediehenvendelser

Sydvaranger Industriområde
9900 Kirkenes
Norway

admin@sydvaranger.com
FacebookLinkedIn
HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2018. All rights reserved.