June 17, 2020

Markedet for jernmalm – Nåværende Situasjon

Jernmalm er et produkt som omsettes globalt. Rundt 1,5 milliarder tonn skipes årlig sjøveien fra en rekke leverandører verden rundt, inkludert Norge, Sverige, Brasil, Australia, Canada, Sør-Afrika og India. Kinesiske stålfabrikker er den største konsumenten med et forbruk på over 1,1 milliarder tonn, mens de resterende 400 millioner tonnene selges til Europa, Midt-Østen og Asia.

Sydvaranger har som mål å selge sitt miljøvennlige høykvalitetsprodukt til alle viktige regionale forbrukere i Europa, Midt-Østen og Asia. Løsninger på hvordan man kan gjøre det mulig å ta inn større båter for lasting i havnen i Kirkenes, og dermed redusere de totale fraktkostnadene vurderes da dette vil gjøre produktet vårt enda mer attraktivt på verdensmarkedet.

Jernmalmprisene er ganske ustabile. Gjennomsnittprisen ligger for tiden på 80 USD/ t, men kan i løpet av et år variere med opptil pluss-minus 20 USD/ t. Prisene kan påvirkes av ekstremvær som regn og sykloner, noe som påvirker både leverandører og forbruker og kan føre til store kortsiktige svinger mellom tilbud og etterspørsel. Prisene kan også påvirkes av regjeringspolitiske beslutninger, i tillegg til andre globale hendelser som den nåværende COVID-19-krisen. Sydvarangers investeringsplaner er utarbeidet for å skape en langsiktig og robust drift som kan motstå svingninger i markedspris og gi avkastning til alle interessentene gjennom hele gruvens levetid.

HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2018. All rights reserved.