August 1, 2019

Sydvaranger oppfordrer befolkningen om å ikke oppholde seg innenfor selskapets driftsområder

Gruvens administrasjon har jobbet iherdig med å stenge av sine områder, men ser dessverre at de allikevel får besøk på steder hvor det kan være særdeles utrygt å ferdes og å oppholde seg. De ber nå derfor kommunens innbyggere om å ta godt vare på hverandre, og snakke med sine barn og unge om farene ved å bevege seg på gruvens områder både i Kirkenes og i Bjørnevatn.

- Vi på Sydvaranger opplever at det dessverre er personer som tar seg forbi porter, skilter og gjerder, og beveger seg innenfor våre driftsområder. Vi synes det er kjempefint at det blir vist så stor interesse for vår flotte arbeidsplass, men vi er svært bekymret for sikkerheten til disse - spesielt barn og unge.

Selv om vi ikke er i full drift ennå, så har vi store maskiner med store blindsoner, roterende utstyr, dype gruver og tuneller der det er lett å gå seg bort. Det er også tuneller,bygninger og områder fra tidligere drift som ikke er tilstrekkelig sikret ennå,og selv våre ansatte sørger for at alle forhåndsregler er tatt før de arbeider med disse. I tiden som kommer vil aktiviteten på alle driftsområder øke, så av sikkerhetsmessig hensyn ber vi alle om å følge vår oppfordring og ikke ta seg inn på noen av selskapets områder.

Våre driftsområder er spennende og interessante å bevege seg i for store og små, men vi ber om forståelse for at dette ikke kan forekomme. Det er derfor viktig at vi som samfunn tar vare på hverandre og vi håper at kommunens voksne tar denne viktige praten med sine barn,unge og besøkende om at å bevege seg på våre driftsområder kan være veldig farlig og ikke er tillatt. Da selskapet og har vært utsatt for hærverk på både bygninger og maskiner nylig, så er det satt opp kontinuerlig vaktordning av våre driftsområder. -

Sydvaranger melder at de på nåværende tidspunkt dessverre ikke har kapasitet til å ta imot besøkende da de jobber hardt for å gjøre seg klare til drift.


HjemOm ossProduktBærekraftNyheterKarriereKontaktFacebookLinkedIn
Sydvaranger Industriområde, 9900 Kirkenes, Norge
Sydvaranger © 2018. All rights reserved.